kinderen tekst

Create-A-Smile_Logo_met_meisje.png

YOGA THERAPIE

kinderen met/zonder beperking 

Yoga for the Special Child® methode

Yogatherapie voor kinderen met een beperking (Yoga for the Special Child® methode) is een speciaal programma, ontwikkeld door erkend senior yoga docent Sonia Sumar. Het is een yogavorm die alles te maken heeft met vreugdevolle verbinding, respect voor het ritme, temperament en eigenheid van het kind met bijzondere behoeften. De yogatherapie is zacht, therapeutisch en zeer geschikt voor kinderen met zorgvragen als Syndroom van Down, ADHD, ADD, Cerebrale Parese, Autisme, personen met een meervoudige beperking en nog vele anderen. Ik werk met kinderen tot 12 jaar. Yoga for the Special Child® methode kan overigens al gestart worden met baby’s van een paar weken oud. Zo kunnen we de ontwikkeling optimaal stimuleren. 

De sessie bestaat uit een uitgebalanceerde serie yoga houdingen, ademhalingsoefeningen, oogoefeningen en ontspanningstechnieken. Yoga for the Special Child® methode ondersteunt de fysieke en mentale ontwikkeling, zorgt voor herstel en balans van het emotionele welzijn en brengt rust in lichaam en geest.

Een greep uit de effecten

  • Verbetert spierfuncties en motoriek

  • Kalmeert het zenuwstelstel en creëert rust in het hoofd

  • Meer flexibiliteit, kracht en balans

  • Versterkt communicatieve en sociale vaardigheden

  • Toename van fysiek bewustzijn

  • Gedragsverbetering door emotionele balans

  • Verbetert de concentratie en zelfbeheersing

  • Verbetert de ademhaling

  • Versterkt het zelfvertrouwen

 


Kinderen met een beperking hebben vaak te maken met extra uitdagingen in het leven. De yogatherapie helpt deze kinderen zo mooi met deze beperking om te gaan. Om hun lichaam goed te leren kennen en beheersen waardoor je ziet dat hun lichaam en geest mee bewegen en vooruitgang boeken. Hun lichaam wordt soepeler, de fysieke beperkingen worden minder en ze zijn relaxter, blijer en rustiger. En dat is af te lezen aan die fantastisch mooi lach op hun gezicht.

Black&PurpleYogaLogo no background.png

"Elk kind kan profiteren van yoga, ongeacht wat zijn of haar uitdagingen zijn in het leven."

YOGALESSEN KINDEREN

Yoga op school; dat zou toch fantastisch zijn! Het is inmiddels bewezen dat yoga rust brengt, de concentratie verhoogt en mensen vriendelijker maakt. In de wereld van vandaag die zo extern gericht is, waarin kinderen al volle programma's hebben, in overvolle klassen zitten, is een momentje rust toch meer dan welkom? Een moment om weer even te landen, te aarden, te voelen en even niets hoeven. Ontspannen en opladen tegelijk. 

Wat lever ik daar graag een bijdrage aan! Werkt u voor een school die yoga van harte verwelkomt? Ik hoor het heel graag. Dan hoor ik onder andere graag om hoeveel kinderen het gaat, in welke ruimte ik met de kinderen mag werken en wanneer we kunnen samenwerken. 

op scholen

“If every 8 year old in the world is taught meditation, we will eliminate violence from the world within one generation.”

 

 

Dalai Lama